Taxi Electric maakt snelle doorstart en gaat verder als Travel Electric

Wouter Deelman
Wouter DeelmanCEO Taxi Electric
Taxi Electric ProtectiefolieTaxi Electric Protectiefolie achter in de auto

Amsterdam, 28 april 2020

Begin april werd Taxi Electric door de coronacrisis gedwongen faillissement aan te vragen. Directeur Wouter Deelman: “Na een pijnlijk faillissement is het voor onze medewerkers, klanten en partners goed nieuws dat het bedrijf nu in afgeslankte vorm en onder de nieuwe naam Travel Electric verder kan.” Het bedrijf is actief op de zakelijke markt in de regio Amsterdam. Voornamelijk 50-plus chauffeurs verzorgen ritten met uitsluitend elektrische auto’s die inmiddels ook zijn aangepast aan de anderhalvemeter samenleving met een afscheiding in de cabine. Wouter Deelman: “Deze herstructurering is de beste mogelijkheid om het bedrijf financieel gezond te maken nadat de omzet door de coronacrisis in elkaar stortte. We zijn klaar voor verdere groei en meer werkgelegenheid. Ik ben trots op onze medewerkers en investeerders die deze snelle doorstart mogelijk maken.”

Nieuwe naam: Travel Electric

De nieuwe naam Travel Electric reflecteert de missie beter:

  • Alle ritten worden al digitaal of telefonisch geboekt door klanten, geen opstap taxi ritten.
  • Verbreding van onze dienstverlening, zo gaan we dit jaar onder andere deelnemen in de Zuidas pilot met “mobility-as-a-service” (MaaS). Dit systeem geeft reizigers de mogelijkheid digitaal te plannen, boeken en betalen van OV, taxi, deelauto’s en deelfietsen vanuit één mobiele app.

Snelle doorstart

Ook tijdens het faillissement is Taxi Electric blijven rijden – met toestemming van de curator.
Kort na het faillissement meldden zich 8 partijen om de activa van Taxi Electric over te nemen. Curator Wilmy Westerhof van CMS Derks Star Busman: “Doordat er snel serieuze belangstelling was voor Taxi Electric heb ik een formeel biedingsproces kunnen organiseren. Het bod van Wouter Deelman was het meest aantrekkelijk voor crediteuren: de hoogste prijs en het meest compleet inclusief werkgelegenheid. “

Over Travel Electric

Sinds 2011 het eerste 100% elektrische taxibedrijf ter wereld. Bedrijven die Travel Electric tot haar klanten mag rekenen: ING Bank, Heineken, KLM, Canon, PWC, grote Amsterdamse hotels en organisaties in de zorg. De meerderheid van de chauffeurs is 50-plusser die vanuit werkeloosheid is opgeleid tot taxichauffeur en begeleid naar zelfstandig ondernemerschap. Zij staan bekend bij klanten als de ‘Groene Dassen’: chauffeurs met hoffelijke dienstverlening die veilig rijden.