Taxi Electric voorziet alle taxi’s van protectiefolie

Wouter Deelman
Wouter DeelmanCEO Taxi Electric
Taxi Electric ProtectiefolieTaxi Electric Protectiefolie achter in de auto

Persbericht

Protectiefolie tegen corona in taxi’s in Amsterdam

Vanaf 20 maart 2020 treft Taxi Electric 3 extra maatregelen om sociale afstand te behouden, ook in de taxi, met het oog op de gezondheid van onze klanten en chauffeurs

1. Protectiefolie
Elke auto van Taxi Electric (circa 200) wordt de komende dagen voorzien van een doorzichtige protectiefolie om onze klanten/passagiers en chauffeurs te beschermen. Dit betekent dat passagiers voorlopig uitsluitend plaats kunnen nemen op de achterbank. Hiermee verkleint de capaciteit van een personen-taxi tot 2 personen op de achterbank en wordt de aangeraden afstand tussen passagiers behouden. Indien er meer capaciteit nodig is kan er gebruik gemaakt worden van onze taxi-busjes. Uiteraard is een gesprek met onze chauffeurs nog steeds mogelijk. (op de foto een Tesla Model X met vleugeldeuren, nu heel praktisch)

2. Handschoenen
Al onze chauffeurs dragen witte plastic wegwerp handschoenen om voor klanten de deur te openen en eventuele bagage in en uit te laden.

3. Contactloos betalen
Wij vragen de klant bij voorkeur contactloos of vooraf per creditcard te betalen. Bedrijven kunnen op rekening betalen.

Met deze extra maatregelen hopen wij een bescheiden bijdrage te leveren aan het terugdringen van het coronavirus en tegelijkertijd de mobiliteit van onze klanten mogelijk te blijven maken.

Profiel Taxi Electric
Taxi Electric in Amsterdam, was in 2011 het eerste duurzame, 100% elektrische taxibedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft een voorbeeldrol vervuld in het vergroenen van de taximarkt in Amsterdam. Taxi Electric is een business-to-business taxibedrijf en social enterprise. Klanten zijn bijvoorbeeld ING Bank, Heineken, KLM, Canon, PWC, grote hotels in Amsterdam, maar dus ook organisaties in de zorg zoals Amsterdam VU Medisch Centrum, BovenIJ Ziekenhuis, AMC Ziekenhuis, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en Mentrum Ouderenkliniek.
Behalve duurzaam is Taxi Electric ook een social enterprise. De chauffeurs met een gemiddelde leeftijd van 49 jaar, zijn vanuit werkloosheid na de financiële crisis opgeleid voor een tweede carrière als taxi chauffeur. De chauffeurs komen uit de bank- en verzekeringswereld of hebben een eigen bedrijf of winkel gehad. De chauffeurs staan ​​bekend als de “Groene Dassen” vanwege hun blauwe pak, wit overhemd en groene das.
De vloot van elektrische voertuigen (EV’s) bestaat voornamelijk uit de merken Tesla, Nissan, Hyundai en Kia.

Video briefing Taxi Electric

Video briefing Chauffeurs Taxi Electric