Speciaal taxi programma voor mensen in vitale beroepen in Amsterdam

Wouter Deelman
Wouter DeelmanCEO Taxi Electric
Supercharging Tesla

Taxi Electric introduceert een speciaal programma in en rond Amsterdam voor mensen in vitale zorgberoepen. Werkgevers zoals ziekenhuizen, zorginstellingen en andere organisaties kunnen medewerkers woon/werkverkeer aanbieden tegen 50% van het standaard Rijksoverheid tarief. Met dit programma willen we werkgevers in staat stellen om medewerkers die lange dagen maken snel, veilig en ontspannen in een taxi naar huis of werk te brengen. Door ritten tegen kostprijs aan te bieden willen we ons steentje bijdragen en onze chauffeurs aan het werk houden zodat zij niet in de financiële problemen komen. 

Enkele van onze klanten met een vitale maatschappelijke functie hebben aangeven dat ze hun medewerkers niet meer met het OV willen laten reizen en daarom Taxi Electric inzetten voor woon/werk verkeer. Onze klanten zijn bedrijven, hotels en zorginstellingen. Wij hebben besloten om dit programma open te stellen voor andere mensen in vitale beroepen in Amsterdam en omgeving. In combinatie met taxi delen wordt persoonlijk vervoer op deze manier betaalbaar voor mensen die nu met OV reizen. 

Veelgestelde vragen

1. Waarom doet Taxi Electric dit?

 • Hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen die overbelast raken steunen en werkgevers in staat stellen mensen die lange dagen maken snel, veilig en ontspannen in een taxi naar huis of hun werk te brengen. Zo komt persoonlijk taxivervoer binnen bereik voor medewerkers die normaal met het openbaar vervoer reizen. 
 • Met deze actie helpen we niet alleen hulpverleners, maar ook onze chauffeurs die anders werkloos dreigen te worden of in de financiële problemen komen.

2. Wat zijn de kosten?

 • Het tarief bedraagt 50% van het zogenaamde Rijksoverheid BCT taxitarief. Dit komt neer op Euro 1,50 per kilometer. Daarnaast wordt er geen start- en minutentarief gerekend. Als medewerkers kunnen taxi-poolen kunnen we de kosten nog verder reduceren.
 • Hulpverleners werken in een ziekenhuis in Amsterdam maar wonen meestal buiten de stad en komen dus uit bijvoorbeeld Purmerend of Almere. Met het OV zijn ze dan al snel een uur of langer onderweg. Zo’n rit kost normaal al gauw 80 Euro op basis van het Rijksoverheid BCT taxitarief. Taxi Electric biedt dit nu aan met 50% korting voor 40 Euro. Door sharing met 2 of 3 collega’s wordt nog betaalbaarder (geen 4 passagiers in de taxi want dan te dicht op elkaar) en vooral veilig, ontspannen en duurzaam met onze 100% elektrische taxi’s. 

3. Wat voor taxi’s en chauffeurs?

 • Wij rijden met duurzame elektrische auto’s van de merken Nissan, Hyundai, Kia en Tesla’s die over het algemeen niet ouder zijn dan 3 jaar.
 • Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop. Taxi Electric is sinds 2011 het eerste duurzame 100% elektrische taxibedrijf. Onze ervaren chauffeurs zijn gemiddeld 49 jaar en velen werken al sinds de oprichting bij Taxi Electric. Ons core team van Groene Dassen is door ons in samenwerking met het UWV opgeleid en waren daarvoor in de bank- en verzekeringswereld werkzaam, winkelier, zelfstandig ondernemer enz.

4. Is dit niet een goedkope commerciële actie van Taxi Electric?

 • 50% korting betekent voor ons rijden tegen kostprijs. Wij rijden met relatief nieuwe, elektrische auto’s – die zijn kostbaarder dan de diesel en benzine auto’s die nog 80% van de taxi vloot in Amsterdam uitmaken.
 • Met deze actie helpen we niet alleen hulpverleners, maar ook onze chauffeurs die anders werkloos dreigen te worden of in de financiële problemen komen.

5. Waarom niet samen met andere taxibedrijven in Amsterdam?

 • Wij hebben al veel van die organisaties als klant. Als wij de vraag niet aankunnen, zullen we van harte andere taxibedrijven inschakelen.

6. Welke klanten maken van dit programma gebruik?

 • Enkele op dit moment zeer vitale organisaties, we mogen hun naam niet noemen zonder overleg. Een algemeen bekend voorbeeld is KLM, al sinds 2012 brengen wij een groot deel van de piloten en stewardessen naar Schiphol of huis. Dat valt nu grotendeels weg. Op deze manier zetten wij die chauffeurs nu in voor hulpverleners in vitale beroepen, tegen kostprijs.

7. Wat zijn de voorwaarden?

 • Vitaal beroep (zie lijst overheid)
 • De boeking moet digitaal worden gedaan via de speciale pagina www.taxielectric.nl/zorg of onze mobiele app (download via de appstores)
 • Tenminste een uur van tevoren worden aangevraagd.
 • Met het promo keyword “zorg” worden de gereduceerde tarieven van toepassing.
 1.